perjantai 6. syyskuuta 2013

My first week in Bali


Ensiksi pahoitteluni, en VIELÄKÄÄN saa lisättyä tänne yhtään kuvia. Tän asunnon wi-fi ei kai ole tarpeeksi nopea... :(



Ensimmäinen viikko Balilla takana, ja hurjan paljon ollut tekemistä. Nyt jo elämä hymyilee ja on niin mahdottoman ihanaa. Alkupäivät eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan, mutta niistä on selvitty, ja nyt asun täällä ihanassa talossa ihanien ihmisten kanssa, ja minulla on ihana oma (vuokra)skootteri. Jet Lagista on päästy jo eroon ja opiskelun makuunkin päästy. Aurinko tietenkin paistaa, mutta just tänään mietittiin, että lämpötiloista ei ole mitään tietoa. Tänään kun istuttiin ENSIMMÄISTÄ (!!!) kertaa rannalla, mietitittiin, että lämpötilat saattaa hyvin olla joko 25 tai 35. Tähän tottuu niin nopeasti.



Mitkä ovat ensimmäiset ajatukseni Balista? No, tämä on skootterien luvattu maa. Kehtaisin väittää, että täällä on yhtä autoa kohden vähintään kolme skopaa. Täällä on myös hyvää ja halpaa ruokaa, ja täällä ”maalla”, eli suurimman turismialueen ulkopuolella on mukavia ihmisiä. Täällä on myös paljon rantoja ja SURFFAREITA!  Elämä on täydellistä!

Mutta kuten sanoin, alku ei lähttenyt ihan odotetulla tavalla, joten aloitetaan alusta…. Saavuin Balille torstaina päivällä. Tarkoitukseni oli odottaa kaksi tuntia, jonka jälkeen kaksi tulevaa kämppistäni saapuisivat lentokentälle, ja jatkaisimme siitä yhdessä jo etukäteen varaamallemme villalle. No, kentällä selvisi, että K:n lento oli myöhässä, jonka seurauksena hän myöhästy jatkolennolta. Hän pääsi Balille vasta illalla. Tietenkin hänellä oli yhteystiedot villastamme ja sen omistajasta, joten odottelimme S:n kanssa koko päivän lentokentällä. Emme viitsineet lähteä mihinkään, kun molemmilla oli 30 kiloa tavaraa kannettavana, eikä mitään paikkaa missä niitä säilöä.

Kun lopulta pääsimme upealle villallemme, se ei ihan täyttänytkään odotuksia. Vaikka vuokranantaja olikin sairaan mukava, ei se silti poistanut sitä faktaa, että kukaan meistä ei halunnut siinä enää yhden yön jälkeen asua. Ensinnäkin, se oli vanha ja suuri (kolkko) talo, jossa ei ollut minkäänlaista kodikasta sisustusta. Sohvat olivat tehty puusta ja sieltä puuttui lähes kaikki tekstiilit. Myös kaikki naapuritalot olivat hylättyjä, joka ei yhtään helpottanut sitä pelontunnetta joka meillä kaikilla kolmella oli. Kirsikkana kakun päällä alakerran vessasta löytyi kämmenen kokoinen hämähäkki.

K ja S ovat molemmat reissanneet paljon ja nähneet vaikka mitä, mutta jopa he pelästyivät sitä hirvitystä. Lopputuloksena lukittauduimme turvallisimpaan makuuhuoneeseen kaikkien tavaroidemme kanssa, ja nukuimme yhdessä vierekkäin sen ajan mitä kukakin sai nukuttua.

Aamulla vuokranantaja tuli käymään, ja pitkän ja kiusallisen keskustelun jälkeen saimme sanottua, että tätä taloa emme suostu ottamaan. Olimme jo maksamassa hurjia summia yhdestä yöstä siinä kummitustalossa, kun vuokranantaja keksi meille ratkaisun: Hän muuttaa itse siihen, ja me saamme hänen asuntonsa. Halvemmalla. Epäröimme, mutta kävimme katsomassa. Ei mikään luksus villa, vaan ihana 4 makuuhuoneen kodikas talo hyvällä alueella. Rakastuimme kaikki, ja nyt asumme tässä. Vuokranantaja kavereineen muutti myös yhdeksi yöksi ”linnaan”, mutta eivät hekään siellä viihtyneet. Nyt he asuvat naapurissa.

Vaikka se ensimmäinen yö olikin niin kamala, se kyllä lähensi meitä heti. Meidän kanssa piti muuttaa kaksi muuta tyttöä, mutta he halusivat enemmän luksusta. Ei tätä ihanuutta osaisi arvostaa jos ei siinä kummitustalossa olisi joutunut kolmen ventoveraan kanssa viettämään. Nyt on kolme muuta kämppistä. Meitä asuu täällä nyt viisi tyttöä Suomesta ja yksi poika Sakasta. Sääliksi käy poika parkaa!

Nyt kuitenkin kaikki on hyvin ja mahtavaa ja ihanaa. Se on muuten jännä, miten asenne muuttuu kun vaihtaa maisemaa. Meillä ei ole ollut, mutta täällä on torakoita ja gekkoja ja muita, mutta jostain syystä ne eivät täällä juurikaan vaivaa. Yksi päivä Kutalla, kolmen metrin päässä minusta oli rotta. Suomessa olisin huutanut ja hypännyt yhdellä loikalla puun latvaan. Täällä sitä vain kohauttaa olkapäitä ja jatkaa juttua. Ei se haittaa, kun on niin paljon muuta mahtavaa.
Sampai jumpa! - See ya!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti